Artık Direksiyon Cihanbeyli’de

Cihanbeyli Belediyesi tarafından yaklaşık 21 bin metrekare alana kurulan ve 4 milyon 100 bin liraya mal olan çocuk trafik eğitim parklarının ve go-kart pistlerinin yapımı tamamlandı. Özellikle trafik kazalarının ülkedeki oranı düşünüldüğünde bu proje hem ilçemiz hem ülkemiz adına oldukça önem arz etmektedir. Bu proje ile çocuklara erken yaşlarda trafik bilinci kazandırarak, trafikteki kuraların önemine ve bu kurallara uymanın hayat kurtardığına inanan nesiller yetiştirmesi sağlanacaktır.

İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak bu parklarda, öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri özel olarak hazırlanmış parklarda uygulama fırsatı yakalayacaklar. Bu sayede çocuklar genel trafik kuralları, trafik işaretleri ve trafikte uymaları gereken görev ve sorumlulukları küçük yaşlarda aşılanacak ve çocuklar bilinçli olarak trafiğe hazırlanacaklardır.
Aynı alan içerisinde bulunacak olan go-kart pistleri ise, hem gençlerin eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak hem de motor sporlarına başlamak isteyenler için eğitici bir işlev görecektir.